Autotransport Duitsland importauto

Het aanbod van tweedehands auto’s is in Duitsland enorm. Niet gek dus dat jaarlijks meer dan 90.000 auto’s vanuit Duitsland naar Nederland gehaald worden.

Aanschafprijs Duitsland

Hoewel het importeren van een auto uit Duitsland kosten met zich meebrengt, is het in de meeste gevallen de moeite waard. Dit komt omdat de aanschafprijs vaak beduidend lager ligt dan in Nederland. En soms is een auto gewoonweg niet te krijgen in Nederland.

Auto ophalen uit Duitsland

Is de auto gekocht dan rijst de vraag hoe de auto naar huis te krijgen. Je kunt weliswaar een tijdelijk Duits kenteken aanvragen maar daar mag u niet mee in Nederland rijden. Dit mag wel als u een vrijstelling hebt aangevraagd voor belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) en motorrijtuigenbelasting (mrb). Deze kortstondige vrijstelling is aan te vragen via de website van de belastingdienst.

Autotransport Duitsland

Wilt u zich de tijd en de rompslomp besparen dan kunt u ervoor kiezen de auto uit Duitsland te laten ophalen met een transportauto van Mister G. Veilig, professioneel en snel.

Keuring door RDW

Mister G kan ook de verplichte keuring door de RDW voor u regelen als de auto in Nederland arriveert. Heeft de auto nog een geldige keuring dan kan de RDW deze overnemen. Ook kijkt de RDW of de registratie van het voertuig kan worden overgenomen aan de hand van de meegeleverde documenten.

Aangifte voor belasting

Daarnaast moet u bij de belastingdienst aangifte doen voor de bpm.  Vijf werkdagen na het betalen van de bpm ontvangt u een nieuw kentekenbewijs. Hiermee kan de laatste stap van het importeren van uw auto uit Duitsland worden gezet; u laat kentekenplaten maken bij een erkende kentekenfabrikant.

Naast autotransport Duitsland kan Mister G voor u het importeren regelen, zodat u zonder al te veel moeite uw nieuwe auto kunt inrijden! Bel nu 06-19177630.

Translate »