Auto verschepen naar Afrika kosten

Auto verschepen naar Afrika kosten

De kosten van auto verschepen naar Afrika hangen van een paar dingen af. Ten eerste is er de keus tussen verschepen in een container en roro-verscheping. Roro-verscheping houdt in dat het voertuig zelf op en van het schip rijdt (roll-on/rol-off). De auto’s staan bij elkaar op een scheepsdek. Dit is veruit de goedkoopste manier van een auto verschepen naar Afrika.

Roro-verschepen naar Afrika kosten

De grootte van het voertuig is een van de factoren die de prijs van roro-verscheping bepaalt. Er zijn vier categorieën:

  • Passagiersauto
  • Kleine bestelwagen
  • Grote bestelwagen
  • Vrachtwagens

Voor de eerste drie categorieën geldt een stukprijs. Voor vrachtwagens betaalt u een prijs per meter.

De haven van bestemming en de verscheper bepalen verder de kosten voor auto verschepen naar Afrika. Bekende verschepers zijn Grimaldi en Sallaum.

We verschepen veelal vanaf de havens in Amsterdam en Antwerpen.

Passagiersauto verschepen naar Afrika kosten

Prijsindicaties voor West-Afrika:

Voor een passagiersauto (maximale hoogte 1,60 meter, maximale grootte 13 kubieke meter) liggen de kosten tussen de 550 euro en 1050 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de bestemming in West-Afrika.

Ook is het mogelijk voor een (nieuwe) personenauto een VIP-behandeling te boeken. De verscheper behandelt het voertuig met meer zorg. Dit om beschadigingen te voorkomen. De VIP-auto’s staan op een aparte plek op het schip. De meerkosten zijn 200 euro.

Bestelwagens verschepen naar Afrika kosten

Voor een kleine bestelwagen (maximale hoogte 2,10 meter, maximale grootte 18 kubieke meter) liggen de kosten tussen de 615 euro en 1215 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de bestemming in West-Afrika.

En voor een grote bestelwagen (maximale hoogte 2,40 meter, maximale grootte 18 tot 25 kubieke meter) gelden prijzen tussen de 1045 euro en 1950 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de bestemming in West-Afrika.

Let op: dit zijn prijsindicaties. Bel voor de juiste kosten per bestemming met Mister G, tel +31 06 19177 630 of Whatsapp.

Voor vrachtwagens gelden prijzen per meter. Vraag een offerte aan bij Mister G.

Verschepen van containers

Ook containerverscheping is mogelijk bij Mister G. Er zijn containers van 20 foot, 40 foot en 40 foot high cube (30 centimeter hoger dan de standaard zeecontainer). Vraag voor kosten van verschepen met een container een offerte aan via: tel +31 06 19177 630 of Whatsapp.

Lees meer over Auto Export Afrika

Natuurlijk kunt u ook gelijk het autotransport naar de haven regelen bij Mister G en de vrijwaring!

Offerte aanvragen:

Over de auteur

administrator

    Translate »
    Call Now Button