Auto verschepen naar Afrika

Auto verschepen naar Afrika

Auto verschepen naar Afrika doet u via Mister G. We verschepen auto’s, trucks en bussen naar diverse Afrikaanse landen, zoals Angola, Benin, Gambia, Ghana, Nigeria, Sierra Leone, Togo en Senegal. Ook auto verschepen naar andere continenten is mogelijk.

De Afrikaanse havens waar Mister G veel naar verscheept zijn: 

 • Abidjan
 • Banjul
 • Conakry
 • Cotonou
 • Dakar
 • Douala
 • Freetown
 • Lomé
 • Lagos
 • Tema/Tako

Hoe gaat auto verschepen naar Afrika in zijn werk?

U heeft ergens een auto, truck of bus staan die u wilt verschepen. U boekt de verscheping bij Mister G. Die transporteert het voertuig binnen 72 uur naar de haven van vertrek. We verschepen via de havens Amsterdam en Antwerpen.

Mister G regelt de douanepapieren, de benodigde vrijwaring van het voertuig en de exportaangifte.

U krijgt te horen wanneer de boot met uw voertuig vertrekt en de geplande aankomsttijd. Mocht de boot vertraging oplopen dan houden we u op de hoogte.

Bill of loading zonder extra kosten

Mister G verstuurt de bill of loading (vrachtbrief) naar u of de Mister G-agent in het land van bestemming. De bill of loading is een vervoersovereenkomst waarin onder andere staat wie de verscheper is, wie de goederen in ontvangst mag nemen, bestemming, laad-en loshaven, omschrijving van de goederen, laaddatum en de naam en handtekening van de kapitein. De bill of loading fungeert ook als ontvangstbewijs.

De ontvanger van het voertuig haalt de bill of loading op bij de Mister G- agent, zonder extra kosten!

Auto verschepen naar Afrika: Roro-verscheping

De goedkoopste manier van auto verschepen is via roro, wat staat voor roll-on roll-off. De bus, truck of auto rijdt het schip op en af. De voertuigen staan bij elkaar op het schip geparkeerd. U kunt er ook voor kiezen uw auto of kleine bus in een container te laten verschepen. De meest voorkomende maten van containers zijn 20 foot, 40 foot en 40 foot high cube (30 centimeter hoger dan de standaard zeecontainer).

Regels voor verscheping tweedehands voertuigen

In Nederland en België gelden bepaalde regels voor het verschepen van tweedehands voertuigen. Lees hier het reglement voor tweedehands voertuigen van de haven van Antwerpen.

Ook het exporteren van gebruikte elektronische apparatuur moet aan regels voldoen. Lees hier wat de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport daarover schrijft.

Offerte aanvragen:

Auto verschepen naar Afrika

Over de auteur

administrator

  Call Now Button
  Translate »